Pamela Abendanon

Founder / CEO

De bevlogen kracht achter de oprichting van Crowned Care Consultancy.
~Focus on building the vision so your legacy will be the platform for the next generation to reproduce and excellerate from.~

Biografie

Haar passie voor het verpleegkundig vakgebied en kwaliteit van zorg heeft ertoe geleidt dat zij besloten heeft haar expertise te gebruiken om zo zorgorganisaties te helpen die op kwaliteitsniveau een doorstart willen maken om zo weer een gezonde organisatie te worden.

Pamela heeft jaren lang als high-care gespecialiseerd kinderverpleegkundige in het Emma Kinderziekenhuis van het AMC gewerkt. Na enkele jaren als kinderverpleegkundige gewerkt te hebben was het tijd voor een ommekeer in haar carrière. Pamela koos ervoor om haar Master in het Hoger Gezondheidsonderwijs te halen.

Deze ommekeer zorgde voor nieuwe kansen en nieuwe mogelijkheden. Pamela ging als Hogeschooldocent Verpleegkunde werken op de Hogeschool van Amsterdam naast haar werk als kinderverpleegkundige. Op deze manier hield zij toch nog binding met de praktijk. Dit heeft zij enige jaren met veel passie en liefde gedaan.

Naast haar functie als hogeschool docent Verpleegkunde was Pamela ook verantwoordelijk voor het coördineren van de stageplekken voor alle verpleegkunde studenten. Hierdoor onderhield ze dagelijks contact met het verpleegkundig werkveld. Tijdens het doen van acquisitie werd het haar steeds duidelijker waar de hiaten zaten in het leveren van kwalitatief goede zorg bij diverse zorgorganisaties.

In de loop der jaren heeft Pamela haar expertise op verschillende manieren mogen inzetten. Door steeds weer ontschottend te denken ontstonden er op projectmatige basis steeds weer nieuwe en mooie uitdagingen die maatschappelijk zeer relevant waren.

Zo is zij betrokken geweest bij het opzetten van een stage samenwerking tussen het Sophia Kinderziekenhuis en het Medisch Centrum Haaglanden. Is zij samen met haar toenmalige collega’s verantwoordelijk geweest voor het implementeren van het verpleegkundig onderwijs gestoeld op BN2020 voor de opleiding Verpleegkunde bij Windesheim Flevoland en is zij ook betrokken geweest bij het opzetten van een leerwerkplek in de thuiszorg.

In de jaren die daarna volgden is zij verantwoordelijk geweest voor het ontwikkelen van CZO-erkend en NLQF6-ingeschaald verpleegkundig vervolgonderwijs en het bouwen aan een opleidingsinstituut voor specialistisch verpleegkundig onderwijs. Recentelijk heeft zij mee mogen ontwikkelen aan de landelijk gedragen theorie voor de kinderverpleegkundige opleiding onder de paraplu van CZO flexlevel.

Pamela wordt geregeld benaderd als gastdocent door grote opleidingsinstituten in Nederland en daarnaast is zij ook onderdeel van audits rondom het verpleegkundig onderwijs.

Door diverse trainingen op het gebied van kwaliteit en kwaliteitsnormen is Pamela steeds bekender geraakt met de criteria waaraan een zorgorganisatie dient te voldoen en op welke wijze een juiste bedrijfsvoering plaats dient te vinden. In haar team van consultants zijn er experts die zich met name richten op kwaliteit en bedrijfsvoering.

Naast haar nationale carrière heeft Pamela zich ook ingezet om internationaal het verpleegkundig vakgebied beter op de kaart te zetten. Dit heeft ertoe geleidt dat zij op uitnodiging naar de Caraïben is geweest om daar zorginstituten te voorzien van advies en vernieuwd onderwijs.

Onze Diensten

Kwaliteit van zorg 

Innovatie

Trainingen

Crowned Care Academy